nový banner

Stručný úvod k tvorbe PSA dusíka

Generátory dusíka PSA (Pressure Swing Adsorption) sú systémy používané na výrobu plynného dusíka jeho oddelením od vzduchu.Bežne sa používajú v rôznych priemyselných odvetviach a aplikáciách, kde sa vyžaduje stála dodávka čistého 99-99,999% dusíka.

Základným princípom aPSA generátor dusíkazahŕňa použitie adsorpčných a desorpčných cyklov.Zvyčajne to funguje takto:

Adsorpcia: Proces začína prechodom stlačeného vzduchu cez nádobu obsahujúcu materiál nazývaný molekulové sito.Molekulové sito má vysokú afinitu k molekulám kyslíka, čo mu umožňuje selektívne ich adsorbovať a zároveň umožňuje molekulám dusíka prejsť.

Separácia dusíka: Keď stlačený vzduch prechádza cez lôžko molekulového sita, molekuly kyslíka sa adsorbujú a zanechávajú za sebou plyn obohatený dusíkom.Plynný dusík sa zhromažďuje a skladuje na použitie.

Desorpcia: Po určitom čase sa lôžko molekulového sita nasýti kyslíkom.V tomto bode sa adsorpčný proces zastaví a tlak v nádobe sa zníži.Toto zníženie tlaku spôsobuje, že molekuly adsorbovaného kyslíka sa uvoľňujú z molekulového sita, čo umožňuje jeho vyčistenie zo systému.

Regenerácia: Po vyčistení kyslíka sa tlak opäť zvýši a lôžko molekulového sita je pripravené na ďalší adsorpčný cyklus.Striedavé cykly adsorpcie a desorpcie pokračujú v produkcii kontinuálnej dodávky plynného dusíka.

PSA generátory dusíkasú známe svojou účinnosťou a spoľahlivosťou.Môžu produkovať dusík s vysokou čistotou, typicky v rozsahu od 95 % do 99,999 %.Dosiahnutá úroveň čistoty závisí od špecifických požiadaviek aplikácie.

Tieto generátory sú široko používané v odvetviach, ako je balenie potravín, výroba elektroniky, farmaceutický priemysel, chemické spracovanie, ropa a plyn a mnoho ďalších.Ponúkajú výhody, ako je výroba dusíka na mieste, úspora nákladov v porovnaní s tradičnými metódami dodávania dusíka a schopnosť prispôsobiť úrovne čistoty dusíka na základe špecifických potrieb.

Úvod1


Čas odoslania: júl-05-2023